3 Ağustos 2011 Çarşamba

EKS Mutfak Akademisi - Makarna ve Soslar Atölyesi

Sizinle EKS Mutfak Akademisi'nde  ( http://www.eksmutfakakademisi.com/ veya www.eyupsevinc.com ) katılmış olduğum makarna ve soslar atölyesindeki tarifleri değilde, makarnaların ve sosların yapılış aşamasındaki görüntülerini paylaşacağım. Neden derseniz oraya gidip bu güzel paylaşımı ve ortamı yaşamanızı tavsiye ederim :))

Paylaşım derken hamur yoğurma, açma, pişirme işlemlerini şeflerle ve standı paylaştığınız arkadaşınızla yapmak durumundasınız. Şefler size püf noktalarını söylüyor, yeri geldiğinde yardım edip gösteriyor. Ayrıca arkadaşınızla yeni tanışmış olsanız bile bu farketmiyor :))) Çünkü ortam gerçekten çok sıcak ve sevgi dolu... Oradaki herkes işini severek ve canı gönülden yapıyor.

İşte bu yüzden tarifi versem sizin bu güzelliklerden mahrum kalmanıza neden olabilirim... Oysa ki eğer vaktiniz var ve makarna ile sos hayranı iseniz illaki katılın derim :))) Bu arada reklam olacak ama EKS Mutfak Akademisi'nde sadece bu kurs yok... Diğer kursların bilgilerini alın ve size uyan birine katılın. :))) Bağımlısı olursanız da Didem demişti dersiniz :)))

Bu arada fotoğraflara ne kadar yansımış bilmem ama makarnayı açmak gerçekten çok hassas bir iş, hamurun bazen kırılası tutuyor, ee o zaman tabi küçük bir imdat sesi ve hemen yardım eli uzanıyor :))) Kırılmaması için ne mi yapmak lazım? Cevabı EKS Mutfak Akadesi'nde  :)))


Son bir kaç ufak ayrıntının tamamlanması ve katılımcıların yerlerini alması bekleniyor. Biz en sabırsızlardanız hemen yerimizi aldık :))


Erdem şefimiz hamurlarla tek tek ilgilenip nasıl olması gerektiğini gösteriyor :))


Elif şefimiz beşamel sosu yaparken bizi takip edip, püf noktaları uyarıyor...


Beşamel sosa son dokunuş Erdem şefimizden...


Ve beşamel sosumuz hazır :)


Alfredo sosumuzun hazırlanması sırasında herkes bir yandan şefimizi izleyip bir yandan da püf noktaları konuşuyor :))


Sıra birinci parti hamuru açmaya geldi :))


Hamurumuz bazen açılmak istemedi :))    



Azimle ve sabırla hamuru açmayı başarıyoruz...


 Elif şefimiz hamur açmadaki incelikleri gösterirken :))



Ve işte birinci parti hamurumuzu tamamlayıp kestik, sıra ikinci parti hamuru açmaya geldi...



İkinci parti hamurumuzun açılma işlemi de bitmek üzere, birinci partiden tecrübe kazandığımız için bu aşama daha kolay oldu :))


Erdem şefimiz lazanyamızı yaparken bize nasıl yapılacağının ayrıntılarını gösteriyor...


ve mutlu son :))
kim bilir belki de makarna ve soslarının dünyasına açılan
mutlu bir başlangıç :))

Sevgiler...
Afiyet olsun :))

2 yorum:

arda dedi ki...

Usta sapkasi cok yakismis, ve cok mutlu gorunuyorsun.

didomik dedi ki...

Teşekkürler :)) Evet valla ben de kendimi pek beğendim usta şapkamla :)) Oradaki ortam ve yaptığımız işin keyfi bizi enerjik ve keyif dolu yapmıştı.. Harika bir akşamdı :))