18 Nisan 2010 Pazar

Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye


Bu inanılmaz hassas bir kurabiye, fotoğrafından belli olmuyor ama fırında çok kısa bir süre fazla kaldımı hemen sertleşiyor... Dışı aslında çok az bir sert kabuk durumunda ama içi yumuşacık... Deneyin göreceksiniz... Yok biz o kadar hassas kurabiyenin ayarlarını tutturamayız derseniz bana haber vermeniz yeterli ben sizin için seve seve yaparım :)
Bu kadar hassas ayarları olan tarifi nereden mi öğrendim? Katılmış olduğum Maltepe Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde açılmış olan pastacılık kursunda öğrendim. ( http://www.maltepemesleklisesi.k12.tr/cms/ )
Tekrar öğretmenlerime teşekkürler... :)

Hindistan Cevizli Kakaolu Kurabiye (Çatlak Kurabiye)
Gerekli malzeme
• 550 gr pudra şekeri
• 550 gr hindistan cevizi
• 350 gr toz fındık
• Kakao
• 20 gr kabartma tozu
• 6-8 tane yumurta akı
• 2 tane portakal kabuğu rendesi
• Üzerine koymak için pudra şekeri

Yapılışı
Pudra şekerini, hindistan cevizini ve toz fındığı tezgaha koyun. Ortasını açıp yumurta akını, kakao ve rendelenmiş portakal kabuğunu koyun. Kabartma tozunu da üzerine serpin ve yavaş yavaş karıştırın. Hamur haline getirin. Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın. Pudra şekerinden alıp tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: