11 Nisan 2010 Pazar

Maydanozlu ve Lorlu Kurabiye


Üstteki fotoğrafta görünen kurabiyeler elimle yuvarlayarak - tarifteki gibi- yapıldı. İkinci yapışımda bunu tatlı kurabiye olarak yaptığımız perişan gibi yapayım dedim. Alttakiler perişan gibiler ama tatlarını söylememe gerek yok herhalde nefis olmuş.
Gerçekten hem pratik hem de lezzetli... Denemenizi tavsiye ederim...


Maydanozlu ve Lorlu Kurabiye
8-10 kişilik
Gerekli malzeme
• 500 gr tuzsuz kaşar loru
• 2 yumurta
• 250 gr tereyağı
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu
• 3,5 su bardağı un
• 1 çorba kaşığı tuz
• 1 demet maydanoz
Üzeri için
• 2 yumurta sarısı
• Çörekotu

Yapılışı
1. Maydanozu yıkayıp ince kıyın. Lor peynirini yumurta ve sıvıyağ ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar parmak uçlarınızla ezin. Yumuşamış tereyağına tuzu ve kıyılmış maydanozu ilave edin. Kabartma tozu ile birlikte elenmiş unu da ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
2. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin.
3. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: